Uncategorized

Grafik Tasarım Kursu İçin Gerekli Ön Bilgi

Grafik Tasarım

Grafik Tasarım Kursu İçin Gerekli Ön Bilgi

Dijital ortamda yaratıcılığına güvenen, bu sektörde ilerlemek isteyen, temel bilgisayar bilgisine sahip herkes Grafik Tasarım kursuna katılabilir. Kursiyerler, her programın yapısına uygun olarak; dijital çizim teknikleri, kompozisyon, tasarımda denge unsuru, ışık, perspektif ve baskı teknikleri konularında yetiştirilmektedir.

Bilişim Eğitim Merkezi eğitimlerinde; kursiyerlere farklı sektörel meslekler tanıtılır. Ayrıca bu mesleklere özel uygulamalarla tekstil, ambalaj, dijitalart, desinatörlük, dizgicilik, cam-vitray, stilistlik; serigrafi ve renk ayrımcısı gibi geniş yelpazede alanlar sunarak, bu programların hangi tekniklere göre düzenleneceğini öğretir ve pratik yaşamdan örneklerle deneyim kazandırır.

Grafik Tasarım Kursuna Kimler Katılmalı?

Uzmanlık gerektiren Grafik Tasarımı kursuna; kişinin yaratıcı yeteneklerini günümüz teknolojisiyle birleştirerek, üretime dönüştürmek isteyenlerin katılması gereken bir eğitimdir. Ayrıca; görsel iletişim konusunda ilerlemek isteyen, güzel sanatlara ve tasarıma ilgi duyan ve yeteneklerini değerlendirmek isteyen bireyler ya da yaratıcı yeteneğe sahip lise mezunları ve üniversitelerin grafik, tasarım, güzel sanatlar gibi bölümlerinde öğrenimlerini sürdürenler ve bu alanlardan mezun olan bireyler de bu eğitime katılabilmektedir.

Grafik Tasarım Eğitiminde Neler Öğreneceksiniz?

  • Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Indesign
  • Adobe Acrobat
  • Adobe Premiere Pro
  • Tipografi
  • Tasarım Teknikleri
  • Etkili Sunum vePortfolyo Hazırlama
  • Adobe Photoshop

Piksel bazlı çizim yapma imkanı sunan, fotoğraf manipülasyon işlemleri yapabilen, reklamlar ve görsel düzenlemeler yapılmasına imkan sağlayan modern teknolojinin en çok tercih edilen profesyonel grafik tasarım programıdır.

Photoshop uzmanlık programı ile web, maskot tasarımı, fotoğraf manipülasyonu, afiş ve reklam hazırlama gibi işlemleri gerçekleştirebilirken, fotomontaj da yapılabilmektedir.

  • Adobe Illustrator

Adobe ailesinin vektörel tabanlı programı olan Illustrator; ambalaj tasarımı üzerine yaygın olarak kullanılan, multimedya ve grafikler için hazırlanmış bir illüstrasyon programıdır.

  • Adobe Indesign

Basılı ve dijital yayınlar için profesyonel bir sayfa mizanpajı uygulaması olan Adobe InDesign; web ve tablet uygulamaları için çeşitli içerikler tasarlayabilen, mizanpaj ön kontrollerini yapıp yayınlayabilen bir uygulamadır. Bu uygulama  kullanıcılarına; tipografi üzerinde hassas kontrol olanağı ve yerleşik yaratıcı araçlar ile kullanımı kolay bir tasarım ortamı sunmaktadır. Adobe Indesign ile kitap, dergi, gazete, katalog, broşür, kartvizit ve takvim gibi basım işlerinin baskıya verilene kadar süreçteki tüm hazırlığı a’dan z’ye kadar sürdürülebilmektedir.

  • Adobe Acrobat

Adobe Acrobat; dünyanın en iyi PDF çözümünün yeniden tasarlanmış masaüstü sürümüdür. Bu uygulama; PDF’leri istenilen aygıtta doldurma, imzalama ve paylaşmayı mümkün kılan bir mobil uygulama içerir. Kullanıcılar; Adobe Acrobat ile basılı belgeler dahil istenilen dosyayı düzenleyebilirler . Hatta kullanıcılar bu programla basmak istedikleri bir kitabı sanal ortama atarak, kitabı bu ortamda ayrıntılı olarak inceleyebilir, üzerinde çalışabilir ve editörlüğünü yapabilir.

  • Adobe Premiere Pro

Tüm firmalar, çeşitli kuruluşlar, artık reklamlarını video animasyon üzerinden yapmaktadırlar. Bunun için Görsel iletişim ve Tasarım günümüzde her firmanın, ihtiyacı haline gelmiştir. Tüm sektörler kendi tanıtımlarını yapmak için Video düzenleme, efektler oluşturma, kurgulu videolar yayınlama tanıtım videoları çektiriyorlar, reklam veriyorlar, Youtube kanalları oluşturuyorlar. Bu anlamda Video Editleme Eğitimi önemini gün geçtikçe daha da arttıracaktır.

  • Tipografi 

Tipografi; yazıyı belli tekniklerle düzenleme ve etkili hale getirme işlemidir. Bu işlem, bazı otoritelerce sanat olarak da tanımlanmaktadır. Sistematik olarak bir yazı; içeriği ve görselliği olmak üzere, iki farklı açıdan mesaj vermektedir. Tipografinin iyi kullanılması, içeriğe duygu kazandırmak anlamına gelir.

  • Tasarım Teknikleri 

Başarılı bir grafikerin en büyük özelliği yaratıcı olmasıdır. Tasarım Teknikleri Dersi; Temel Tasarım Tarihçesi ve renk seçimi, tipografi, mizanpaj gibi tekniklerin nasıl kullanılması gerektiğini öğreterek başarılı bir tasarıma ulaşılmasına ve kişinin hayal dünyasının genişlemesine olanak sağlar.

  • Etkili Sunum ve Portfolyo Hazırlama 

Yapılan çalışmalar ne kadar kaliteli olursa olsun; ancak iyi bir sunumla istenilen etki yaratılmaktadır. Etkili Sunum Dersleri’nde; bir sunumun fiziki yapısı, photoshop, illustrator ve indesign gibi tekniklerin nasıl kullanılması gerektiği ve sunum uygulama teknikleri öğretilir. Ayrıca bu derslerde, müşteriye özel ve kişisel kullanım amaçlı sunum hazırlama teknikleri ile ilgili önemli bilgiler de verilmektedir. İyi bir portfolyo ile; yapılan işin pazarlanması öğretilmekte ve global olarak en çok tık alan sitelerde yayınlanması sağlanarak, portfolyoların bilinirliği artırılmaktadır.

Grafik Tasarım Eğitiminin Kariyerinize Katkıları

Grafik Tasarım kurs paketini başarıyla tamamlayan kursiyerler, dünya çapında geçerli bir mesleğe sahip olurlar. Öğrenilen tüm bilgiler, en son ve en yaygın kullanılan grafik tasarım yazılımları ve bilgilerinden oluşur. Tüm kursiyerler bu eğitim sonrasında; grafik tasarım dünyasını keşfederek, bu alanın gerekliliklerini öğrenir ve sektörel trendleri takip edecek bir bakış açısına da sahip olurlar. Kursiyerler; eğitim süresince öğrendikleri kapsamlı yazılımlar sayesinde, yazılımlar arasındaki entegrasyonu da sağlayarak programları daha iyi ve daha pratik kullanabilme özelliğine kavuşurlar.

Kursiyerler için grafik eğitimlerini Bilişim Eğitim Merkezi’nde alıyor olmanın en büyük avantajlarından biri de; bilgisayar eğitimleriyle birlikte Tipografi, Tasarım Teknikleri, Etkili Sunum ve Portfolyo Hazırlama dersleriyle akademik bir eğitim alarak sektöre bir adım daha önde çıkma fırsatı yakalamaktır.

Grafik Tasarım Kursunu Aldıktan Sonra Hangi Sektörlerde Çalışabilirsiniz?

  • Matbaa
  • Reklam ajansları
  • Grafik tasarım stüdyoları
  • Fotoğraf stüdyoları
  • Gazete ve dergiler
  • Şirketlerin pazarlama ve reklam departmanları
  • Tekstil tasarım
  • Ambalaj tasarım
  • Cam-Vitray
  • Serbest çalışma (Freelance)

Grafik Tasarım Kursunda Alınabilecek Ünvanlar

Grafiker, Grafik Tasarımcı, Desinatör, Dizgici, Renk Ayırımcısı gibi değişik pozisyonlarla başlanarak Art Direktörlüğe kadar uzanan başarılı bir kariyer elde edilir.

Grafik Tasarım Kursunda Hangi Sertifikalar Alınır?

Kursiyerler; Adobe Yetkili Eğitim Merkezi onaylı Bilişim Eğitim Merkezi Katılımcı Sertifikası’na sahip olurlar. Ayrıca İngilizce Online Sınavlara katılarak Adobe Certified Exam belgesine de sahip olabilirler.

turkey teeth

Film izle